Vi vil spare og sætte i gang

DH-Ringsted har i dag torsdag 26. februar en omtale i Dagbladet, der bygger på denne pressemeddelelse:

Handicaporganisationer:
Vi vil spare og sætte i gang

Danske Handicaporganisationer i Ringsted er dem, der for Handicaprådet kommer med bud på de ønsker der er til det kommunale budget. Det er nu, Ringsted Kommune skal have ønsker for 2016. De skulle være kommunen i hænde senest 22. februar. Det sørgede Lisbeth Balling, der er formand for DH-Ringsted, så for, at de kom.

– Vi er naturligvis glade for, at vi får denne mulighed for indflydelse på det kommende budget. Vi har derfor både nogle konkrete forslag, vi mener har betydning for mennesker med handicap, vi har nogle mere principielle forslag og naturligvis også forslag til effektiviseringer, siger Lisbeth Balling.

Konkrete forslag
De konkrete forslag fra DH-Ringsted er genindførelse af den lokale lydavis, der blev fjernet for nogle år siden. Det er et stort ønske fra borgere, der er svagtseende eller blinde, der ellers har meget ringe mulighed for at følge med i den lokale nyhedsstrøm. Et andet konkret forslag fra DH-Ringsted er tilgængeligheden til folkeskoler. Lisbeth Balling nævner, at der i budget 2015 blev afsat et beløb til dette, men DH-Ringsted mener ikke midlerne slår til i forhold til en fuld inklusion i folkeskolen. Der er desuden problemer omkring tilgængeligheden til SFO, siger Lisbeth Balling og nævner også muligheden at få bedre rammer omkring uddeling af den årlige Handicappris, som DH-Ringsted ønsker at gøre til en mere festlig markering for handicappede medborgere i Ringsted Kommune.

Nye principper
For DH-Ringsted er det vigtigt, at handicap bliver indtænkt i alle forvaltningsområder. Der er ikke nogen nedskrevet, særskilt handicappolitik i kommunen. Dette er DH-Ringsted enig i er en god måde at arbejde på, hvis man vel at mærke sikrer, at det rent faktisk sker.

– Det mener vi ikke altid er tilfældet i rimeligt omfang, siger Lisbeth Balling. – Derfor stiller vi forslag om at man i næste budget indføjer to principerklæringer. Det ene er at direktionen skal have en grundlæggende bedre dialog med handicaprådet, og at Byrådet vedtager at tilføje et punkt til skabelonen for alle stående udvalg og byrådets dagsordener, som f.eks. kunne hedde “Konsekvenser for handicap”. På den måde mener Lisbeth Balling at man sikrer at der i sagsbehandlingen altid er taget stilling til handicap.

Vil også effektivisere
Foruden ønsker vil DH-Ringsted effektivisere omkring sagsbehandlingen på en række områder, hvor man mener Ringsted Kommune er for lille til at løse opgaverne selv. Her foreslår DH-Ringsted et samarbejde med andre kommuner. Lisbeth Balling nævner hjælper- og ledsageordninger, bevilling af handicapbiler mv., hvor DH-Ringsted mener, det vil være både økonomisk fornuftigt og styrke kvaliteten.

– Vi håber, Byrådet vil tage godt imod vores forslag. Ikke mindst at nogle af partierne vil tage dem til sig, så der er nogle til at føre dem med ind i forhandlingerne. Vi kunne godt komme med mange flere, men vi er jo ikke de eneste, der skal tilgodeses, slutter Lisbeth Balling.