Sundhed for alle – uanset handicap

plakat sundhedDer er fokus på sundhed og det gode liv. Det giver chancen for at bruge flere ressourcer på at forebygge frem for at udbedre sundhedsskader.

For nogen grupper betyder det, at der er brug for en særlig indsats. Hvordan det kan gøres, sætter DH-Ringsted til debat på et café-møde 20. maj.

Danske Handicaporganisationer i Ringsted (DH-Ringsted) holder café-møde om sundhed set i et handicap-perspektiv. Til mødet har DH-Ringsted inviteret 3 oplægsholdere, der kommer med hvert et kort oplæg om sundhed set fra deres vinkel.

Den første oplægsholder er Claus Nielsen, der er far til ung med autisme og herigennem har været aktiv i handicapidræt i Ringsted kommune.

Oplæg nummer to kommer fra Jette Sørensen, der arbejder som teamleder i sundhed- og træning på Knud Lavard Centret i Ringsted og kan fortælle om den kommunale indsats på området.

Endelig vil Torben Kajberg, der er konsulent i sundhed og ansat centralt i Danske Handicaporganisationer, klargøre de mere overordnede linier omkring, hvordan mennesker med handicap bliver tilgodeset i sundhedspolitisk sammenhæng.

Lisbeth Balling, der er formand for Danske Handicaporganisationer i Ringsted, har store forventninger til debatten på café-mødet.

– Der er brug for at vi får sat fokus på netop sundhed for mennesker med handicap, fordi det har været lidt overset. Vi er i mange kommuner blevet opmærksom på, hvad sundhed betyder, og her er Ringsted heller ingen undtagelse. Vi skal i den nærmeste femtid tage stilling til bl.a. et sundhedscenter, og det vil vi gerne være klædt godt på til, siger Lisbeth Balling.

Café-mødet finder sted onsdag den 20. maj kl. 19.00 i Café Ingeborg, Knud Lavard Centret, Eksercerpladsen 3, Ringsted. Der er gratis adgang og alle interesserede er velkomne.