Handikapråd: Afklar behov før besparelser

DH sendte i forbindelse med vores høringssvar også en pressemeddelelse ud. Den kan du læse nedenfor.

Handikapråd: Afklar behov før besparelser

Ringsted har højt kvalificerede og velrenommerede specialiserede tilbud for børn og unge med handikap. Forring dem ikke, lyder DH-Ringsteds appel til politikerne.

De fremtidige behov bør afklares, før man vedtager besparelser, der kan få drastiske konsekvenser. Sådan lyder det i et høringssvar fra Handicaprådet i Ringsteds DH-side. Man er meget betænkelige ved reduktioner af budgettet på 4%, som er foreslået af administrationen.

Dermed lægger Handikaprådet sig op ad Børne- og Undervisningsudvalgets betænkeligheder i sagen. Handikaprådet gør dog også opmærksom på, at man frygter, at selv om Børne- og Undervisningsudvalget foreslår mindre besparelser og i en anden takt, gør det stadig, at tilbuddene ikke kan fastholde de kvalitative meget høje niveauer i Ringsted kommunes tilbud.

– Der bliver tænkt i en ensidig nedsættelse af taksterne for at få en fordel i forhold til andre kommuner, siger Jan Jakobsen, og peger på det som en konsekvens af kommunalreformen for 10 år siden. – Der er gået for meget kommunetænkning i det på bekostning af faglig kvalitet.

– Man vil forsøge at opnå en fordel i forhold til andre kommuners tilbud. Uden tanke for, at de snart vil følge efter. Konkurrencefordelene bliver hurtigt udhulet og tilbuddene får kvalitativt stadig kortere distance i forhold til andre tilbud. De mister dermed stadig mere relevans som særligt specialiserede tilbud og det vil reducere værdien yderligere.

– I høringssvaret har vi både beskrevet, hvorfor det er en dårlig ide, men også, hvorfor vi bør afvente situationen, før vi gør noget med uoprettelige konsekvenser. Vi nævner bl.a. forsøg på at inkludere børn og unge med handikap i folkeskolen, der ikke lykkes. Jeg tror, kommunerne i de kommende år må konstatere, at mislykkede indsatser koster mere end højt kvalificerede tilbud, slutter Jan Jakobsen.

Yderligere om denne pressemeddelelse: Jan Jakobsen, mobil: 61 69 16 75.