Vi kom på dagsordenen

Hvis vi selv skal sige det, så var det valgmøde, DH-Ringsted holdt onsdag 18. oktober en kæmpe succes. Vi havde naturligvis håbet på, at det blev velbesøgt, men at omkring 90 mennesker dukkede op gjorde os kun glædeligt overraskede.

i selve afviklingen af mødet lagde vi vægt på selv at sætte dagsordenen ved at lægge nogle emner op, som vi ønskede, at politikerne skulle tage stilling til Vi havde på forhånd meldt ud, at vi lagde vægt på den politiske dialog – og sammen finde løsninger.

En del af oplæggene var i form af små videoklip eller fortalte indlæg, der udgjorde starten på et emne. Vi brugte fx. en lille DH-film lavet om en pige, der ikke kan deltage i en børnefødselsdag – og bredte den så naturligvis ud sådan, at det naturligvis handler om langt mere end en børnefødselsdag. Formen er med til at sætte rammen og vi når lidt længere end til at alle naturligvis vil synes, at mennesker med handikap skal behandles godt i samfundet. Vi kommer mere bagom, hvad man har af løsninger og hvordan man vil prioritere det.

En aften som denne har én voldsom begrænsning: tid. Vi havde mange aspekter af begrebet handikap, vi gerne ville ind på – og havde også et ønske om, at borgere kunne komme frem med indlæg de fandt vigtige. Altsammen er det med til at gøre, at enderne ikke hænger sammen. Vi havde da også emner, vi ganske enkelt måtte springe over for at nå det.

Det er vanskeligt at sige, hvad der gjorde, at mødet blev en succes. Selvfølgelig var det en kombination af, at vi ramte nogle emner, der betyder noget og at det var lykkedes at gøre tilstrækkeligt opmærksom på, at mødet fandt sted. Vi havde opreklameret mødet gennem et par pressemeddelelser, vi sendte ud. Derudover havde vi lavet en plakat i A3, vi sendte rundt til institutioner mv og bad dem om selv at printe ud og hænge op. På  de sociale medier lavede vi en lille film, der blev vist som reklame samtidig med at vi naturligvis sørgede for at få mødet omtalt i de store Ringstedgrupper på de sociale medier.

Aftenens sidste punkt var en opfordring til politikerne om at sætte handling bag ordene om at indtænke handikap overalt. Vores forslag var at gøre det ved at indføre i dagsordenen for byrådet et punkt, der hedder “konsekvenser for handikap”. Nogle politikere udtrykte deres støtte, mens andre slog over i, om det så alligevel var bedre at gå tilbage til at have en traditionel handikappolitik. Her har vi fået en ny udfordring i at fortælle, at der er mere perspektiv i at få handikap ind i alle sager – netop hvor det hører hjemme i en progressiv kommune. Så vi mangler stadig at komme på dagsordenen ét enkelt sted.

I DH-Ringsted er vi både glade og rørte over den måde vi blev modtaget på Café Ingeborg. Cafeen har normalt ikke åbent om aftenen, men det blev den i dagens anledning. Som en af medarbejderne, der er ansat på særlige vilkår, sagde: “vi er jo alle interesserede i det her”.