Indstillinger til det nye Handikapråd

DH-Ringsted har indstillet 4 medlemmer og 4 personlige stedfortrædere til det nye Handikapråd, der starter den nye funktionsperiode, når det samlede råd er godkendt af byrådet.

Som medlemmer for DH-siden af handikaprådet peger DH-Ringsted på
Karl Østergaard Hansen, LEV, med Mona Williams, også LEV, som personlig stedfortræder.
Claus Nielsen, Ringsted Handicap Idræts Forening (RHIF), med Helle Stærk Hansen, Autismeforeningen som personlig stedfortræder.
Christina Denise Wandel, Spastikerforeningen, med Niels Kasper Hansen, Dansk Blinde Samfund, som personlig stedfortræder.
Jan Vagn Jakobsen, Muskelsvindfonden, med Lisbeth Balling, Scleroseforeningen, som personlig stedfortræder.

Handikaprådet i Ringsted har ialt 8 medlemmer. Heraf er 2 politikere og 2 administrative medarbejdere. Disse fire indstilles af byrådet, mens de øvrige 4 medlemmer indstilles af handikaporganisationerne.

Det påregnes, at de 4 indstillinger for handikaporganisationerne godkendes på byrådsmødet 5. februar og at handikaprådet umiddelbart derefter konstituerer sig under forudsætning af byrådets endelige godkendelse.

På DH-siden er der 2 nye navne blandt indstillingerne. Det er Karl Østergaard Hansen fra LEV, der overtager posten Mona Williams, som hidtil har siddet i handikaprådet for LEV. Mona Williams har i stedet valgt at overtage posten som suppleant. Karl Østergaard Hansen er dog langt fra ukendt med arbejdet i handikaprådet, da han tidligere har været medlem.

Også Claus Nielsen, som repræsenterer Ringsted Handicap Idræts Forening (RHIF) har tidligere været medlem af handikaprådet for RHIF, der egentlig ikke er en del af Danske Handikaporganisationer. Handikaprådets vedtægter giver imidlertid mulighed for, at DH-Ringsted kan overlade en plads til en anden organisation. Der har tidligere været gode erfaringer med at have Ringsted Handicap Idræts Forening repræsenteret i handikaprådet. Et synspunkt RHIF var enig i.

De to politikere, der er godkendt af byrådet i forbindelse med konstitueringen, er Mette Ahm-Petersen (A) med Sadik Zeki Topcu (A) som personlig stedfortræder og Britta Nielsen (F) med Mazlum Øz (V) som personlig stedfortræder.

Udpeget af byrådet er efter indstilling fra direktionen børnecenterchef Annika Hermansen med leder af børne- og familierådgivningen Anja Falk Rømer som personlig stedfortræder. Desuden har Social- og Sundhedschef Dorthe Dahlstrup siddet i handikaprådet, men da hun har fratrådt sin stilling i kommunen, er denne plads og pladsen som personlig stedfortræder vakant til der er ansat en ny social- og sundhedschef.