Godt at skue fremad, når vi også lærer

Det er længe siden jeg sidst har skrevet her under “Formanden har ordet”. Det betyder også, at der er mange emner at tage fat på.

Jeg vil dog begrænse mig til et emne, der til gengæld har fyldt meget de seneste måneder.

Det er den helt forkerte og vildledende behandling, som forældre til børn med handikap er blevet udsat for i Ringsted kommune: en klokkeklar overtrædelse af nogle af Servicelovens bestemmelser.

Det viser sig desværre at have stået på i flere år.

Samtidig har hele den afdeling i kommunen, der arbejder med børnehandikap, været lagt ned på grund af mangel på personale med lige så alvorlige konsekvenser for de mange berørte familier.

Kun fordi en gruppe på 41 forældre lavede en samlet henvendelse til borgmesteren, skete der reelt noget i sagen.

Sagen blev drøftet på handikaprådets møde i december. Vi fik en orientering om den alvorlige situation og om mulighederne for dialog med de berørte forældre. Vi syntes fra DH-siden især godt om, at man allerede inden jul ville indkalde forældrene til et møde.

Der blev indkaldt til mødet, men det viste sig desværre kun at være de forældre, der var medunderskrivere af henvendelsen, der fik en invitation. Det til trods for, at vi var blevet stillet noget andet i udsigt i handikaprådet.

DH synes, det er et flot initiativ, der er taget af de 41 forældre, der var medunderskrivere af det brev, der i begyndelsen af december blev sendt til Ringsteds borgmester.

Vi synes ikke, at sagen er håndteret med den nødvendige professionalisme af ledelsen i Ringsted Kommune. Alle berørte forældre har ret til at få samme orientering og stille deres spørgsmål til situationen. Det er jo væsentligt flere end de forældre, der blev indbudt.

Det synes vi ikke er rimeligt, og vi ser frem til, at administrationens ledelse fremover anstrenger sig lidt mere i sager med alvorlige konsekvenser for mange familier.

Vi er enige i, at det er nødvendigt at skue fremad. Vi er tilfredse med, at der fremover er aftalt en større forældreinddragelse. Men vi mener ikke, at det er gjort med det alene.

Vi er også nødt til at vide: hvordan det kan gå så galt? Vi må vide det for at kunne lære af det, der er sket. Det er vigtigt, at lignende situationer ikke får lov til at ske i fremtiden.

Det mener vi i DH-Ringsted, at Ringsted kommune skylder alle berørte forældre.