DH parat til 4 år mere

Det bliver formanden for Danske Handicaporganisationer i Ringsted, Jan Vagn Jakobsen, der i endnu 4 år kommer til at sidde i spidsen for Ringsted Handicapråd.

Alle medlemmer af rådet er nu udpeget af Ringsted byråd. På den baggrund blev der torsdag den 8. februar indkaldt til konstituerende møde i det nye Handicapråd. Her valgte handicaprådet Jan Vagn Jakobsen som formand.

– Jeg er naturligvis glad over den tillid, der bliver vist mig, siger formanden, der understreger, at samarbejdet om de store opgaver, der ligger forude, er vigtigt for hele DH-Ringsted.

– Handicaprådet er jo lovbestemt og rådet skal både rådgive byrådet og sikre samarbejdet mellem kommunen og mennesker med handikap. Altsammen for at få de bedst mulige vilkår for borgere med handicap, fortsætter Jan Vagn Jakobsen.

– Der er ingen tvivl om, at vi befinder os i en række aktuelle udfordringer, der kræver løsninger, men her er der ingen vej udenom. Vi må alle se hinanden i øjnene og nå bedst mulige resultat. Det ved jeg både politikere og vi i DH er indstillet på. Så længe vi er det, skal vi nok nå frem til noget brugbart.

– Det kræver både ideer til nye måder at løse opgaverne på, og viden, der kan italesætte de reelle behov for mennesker med handicap. Den viden har vi både i DH som samlende organisation og ikke mindst i de 34 grundorganisationer, der er med i DH, og som repræsenterer vidt forskellige handicap med meget uens behov. Den viden skal vi bringe i spil. Det har både DH og Handicaprådet gjort før og det gør vi naturligvis igen, så politikerne kan træffe beslutninger på en fornuftig viden.

Som næstformand i Handikaprådet blev fra byrådet valgt Mette Holme Ahm-Petersen, der under hendes barselsorlov har Nichlas Riise som stedfortræder.

Handikaprådet har fastsat sit første møde til onsdag den 14. marts. Alle borgere kan både forud for handikaprådets møder se dagsordener på Ringsted kommunes hjemmeside og læse referater efter hvert møde. På hjemmesiden findes også en liste over handicaprådets medlemmer og hvordan man kontakter dem.

 

Kort om handicaprådets formand:

Foto af formanden for Handikaprådet i Ringsted kommune.Jan Vagn Jakobsen, er 62 år. Født og opvokset i Ringsted. Lever selv med muskelsvind og har siden 2010 været respiratorbruger.

Arbejder i flexjob som kommunikationsmedarbejder på en skole i Ringsted for bl.a. børn og unge med handicap.

Har siddet som formand for Handicaprådet siden 2006, da Handicaprådene blev obligatoriske i alle kommuner. Siden 2008 har han siddet i Muskelsvndfondens bestyrelse, som han repræsenterer i Danske Handicaporganisationers forretningsudvalg.

Sidder også som byrådsmedlem i Ringsted kommune.