Handikaprådet: Der skal styr på kollektiv trafik under renovering

Handikaprådet i Ringsted har sendt en henvendelse til Ringsted kommunes Klima- og Miljøudvalg om konsekvenserne af, at en stor del af  bymidten er spærret for den kollektive trafik under arbejderne med klimatilpasning og Torverenovering.

-Handicaprådet, og ikke mindst DH-siden af Handicaprådet, er meget betænkelige ved konsekvenserne,  som renoveringen har for borgere med forskellige former for funktionsnedsættelser, siger formand for Handikaprådet Jan Jakobsen.

-Mange borgere vil have betydelige vanskeligheder ved at færdes i byen i det vi har forstået kan være en periode, der rækker langt ind i 2019. Det gælder både ældre medborgere og medborgere med udtalte funktionsnedsættelser, der ellers får løst deres behov gennem de almene kollektive trafikløsninger. De blivet jo sat ud af drift under renoveringen, og det mener vi skal løses.

-Derfor har vi henvendt os til Klima- og miljøudvalget. De har bl.a. ansvar for den kollektive trafik i kommunen. De må derfor indgå i realitetsdrøftelser med Movia om både at etablere midlertidige alternative løsninger i projektperioden for den gruppe af borgere der har særlige vanskeligheder ved at gå så langt som det kræves, og om at perioden bliver så kort som muligt, slutter Jan Jakobsen.