DH svarer på løsning for kollektiv trafik og visiteret kørsel

Handicaprådet i Ringsted kommune er høringsberettiget i en sag, der i øjeblikket kører om løsninger for den kollektive trafik og såkaldte visiterede kørsel. Derfor har DH-siden af Handicaprådet udarbejdet et høringssvar om sagen.

– Forslaget til kørsel er lavet i samarbejde med Movia, og det er meget omfattende, siger Jan Jakobsen, der er formand for DH i Ringsted. – Da der samtidig har været meget kort tid til høringen, er det meget vanskeligt for os at gå i dybden med planen.

– Der er ingen tvivl om, at baggrunden for planen overordnet set er sagen begrundet i ønsket om en økonomisk at spare økonomi på busdriften og derfor giver vi i DH også nogle advarende kommentarer med på vejen, fortsætter Jan Jakobsen.

DH hæfter sig bl.a. ved, at materialet er meget sparsomt, når det gælder de konkrete konsekvenser for brugerne. Det får DH til at foreslå, at byrådet beder Movia om flere konkrete oplysninger om dette, inden man tager stilling til forslaget.

Et eksempel, som DH nævner, er, at der på nogle ruter bliver længere mellem stoppestederne og der bliver et færre antal ture.

– Det kan have store konsekvenser for borgere, der bor i landområderne og er ældre eller har et handicap, der gør, at de har svært ved at gå til det næste busstoppested.

Om den visiterede kørsel mener DH, at politikerne skal være opmærksom på, at konsekvenserne både for kørsel til træning på Knud Lavard Centret og for samkørsel for forskellige institutioner kan give nogle problemer.

Mange af brugerne har behov for at sikre og trygge rammer under kørslen. For både ældre borgere og borgere med handicap gælder bl.a., at man kender chaufførerne – og at chaufførerne kender brugerne og deres konkrete behov. Det betyder, at jo færre forskellige chauffører, der er jo bedre, siger Jan Jakobsen.

Et punkt mere, DH nævner, er at man sikrer at ventetiden og transporttiden bliver kortest mulig.

– Med de planer om samkørsel, der også er lagt op til, kan vi godt forudse, at dette bliver et problem for en stor del af de borgere, vi repræsenterer, og det er vi nødt til at advare politikerne imod, slutter DH-formanden.

Læs hele høringssvaret her: 20180820 Høringssvar Løsningsforslag for kollektiv trafik og visiteret kørsel