Møde om Handicap & Job i Ringsted

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, Venstre, folketingsmedlem Finn Sørensen, Enhedslisten og Sif Holst, næstformand i Danske Handicaporganisationer, diskuterer Handicap & Job ved unikt møde i Ringsted mandag 25. februar.

Hvordan skaber vi det rummelige arbejdsmarked? Oplæg og debat om fremtidens arbejdsmarked og fremtidens socialpolitik. Hvor bærer erfaringerne os hen og hvordan sikrer vi os rummelighed og fællesskab? 

Et helt særligt samarbejde mellem tre meget forskellige parter i Ringsted fører nu til, at tre virkelige kapaciteter diskuterer handicap og job i Ringsted mandag 25. februar.

– Vi har arbejdet med mødet gennem længere tid, siger den lokale formand for Danske Handicaporganisation Jan Jakobsen. – Jeg er glad for spændvidden i samarbejdet, der giver gode muligheder for en god debat om et emne, der ligger alle tre arrangører på sinde.

Foruden Danske Handicaporganisationer er det de to lokale partier Venstre og Enhedslisten, der er med i samarbejdet og udgør arbejdsgruppen bag.

Den lokale Venstreformand Lars Gormsen tog det første initiativ til samarbejdet. Lars Gormsen har selv en personlig interesse i handicap. I sin hverdag er han jobcenterchef i Høje Taastrup, der har særlig gode erfaringer med at skabe jobs på særlige vilkår.

For Enhedslisten er Mona Musse med i samarbejdet. Hun har selv et handicap og gjorde sig i 2018 bemærket ved at få godtaget det første borgerdrevne forslag til behandling i Ringsted byråd. Et forslag, der netop handler om en ekstraordinær indsats for at få jobs på særlige vilkår i Ringsted kommune.

Arrangørerne har store forventninger til mødet.

– Vi vil gerne vise, at trods forskellige holdninger og interesser, kan vi samarbejde om dette vigtige punkt. Vi er også alle tre ildsjæle, der brænder for temaet Handicap & Job, siger Lars Gormsen.

Det er Mona Musse enig i. Hun er selv i den situation, at hun stadig står uden job og kender til de frustrationer, det giver, når man har stor lyst til at bidrage trods et handicap.

Foto fra Café Ingeborg.
Den hyggelige café Ingeborg på Knud Lavard Centret bliver rammen om mødet Handicap & Job.

Da mødet finder sted i Café Ingeborg har caféen, der sikrer mulighed for beskæftigelse på særlige vilkår, gjort meget ud af, at det bliver en rigtig god aften. Der serveres forud for mødet fra kl. 18.00 en menu, der består af wienerfars med muskatsauce, kartofler og drueagurk. De, som ikke spiser svinekød, kan få hakkebøf. Menuen koster 54 kr pr. person. Drikkevarer købes separat. Menuen skal bestilles forud og senest onsdag 20. februar på mobil 22 98 26 65.

Mødet finder sted i Cafe Ingeborg, Eksecérpladsen 1, kl. 19-21 mandag den 25. februar.