DH-Ringsted valgte nyt forretningsudvalg 

Pressemeddelelse:

Danske Handicaporganisationer i Ringsted holdt 26. april årsmøde og der er nu sammensat et nyt forretningsudvalg. Lisbeth Balling har for lang tid siden bebudet sin afgang som formand, men er stadig med i det nye forretningsudvalg. Valgt som ny formand blev Jan Vagn Jakobsen fra Muskelsvindfonden.

Udover formandens beretning, der kan læses på DH-Ringsteds hjemmeside www.dh-ringsted.dk, var der en orientering om arbejdet i Handicaprådet, hvori Handicaprådets formand Jan Vagn Jakobsen bl.a. sagde, at handicaprådet oplever et bedre samarbejde med administrationen, og de fire årlige temamøder med de forskellige centre i kommunen er ved at finde ind i en fast ramme. De er  opbygget tematisk omkring aktuelle emner, som handikaprådet med tilhørende spørgsmål forbereder i god tid forud for møderne. Også den fulde ordlyd af orienteringen om arbejdet i Handicaprådet kan læses på DH-Ringsteds hjemmeside.

På årsmødet blev der i kommentarer til både formandens beretning og orienteringen om arbejdet i handicaprådet udtrykt stor bekymring over kvaliteten af sagsbehandlingen og der var enighed om, at DH-Ringsted fortsat skal lægge pres på for at Ringsted kommune ansætter en uvildig borgerrådgiver.

– Alt for tit oplever vi, at ingenting kan lade sig gøre, når vi møder op alene, mens tonen ændrer sig, hvis vi kan få støtte fra en af vore organisationer eller DH lokalt. Det er ikke rimeligt, at man på den måde gør forskel i sagsbehandlingen.

Sagen bliver lagt frem for Handicaprådet som et principielt spørgsmål, lovede DHs medlemmer af rådet.

For at øge kontakten til alle DH’s lokale medlemsforeninger blev det besluttet ud over årsmødet at holde endnu et møde for alle foreningerne.

– Det giver de foreninger, der ikke har overskud til at deltage i det daglige DH-arbejde mulighed for alligevel at følge med i arbejdet i DH og handicaprådet, siger Jan Vagn Jakobsen. – Alle foreninger er velkomne til at deltage i vores forretningsudvalgsmøder, men på det ekstra bestyrelsesmøde vil vi holde os til de overordnede linier og de problemer de enkelte foreninger støder ind i.

DH-Ringsted vedtog en række nye mål for den kommende tids arbejde.

– En del af målene er langsigtede, mens andre ligger ligefor i den kommende tid siger den nyvalgte formand Jan Vagn Jakobsen.

Også de nye mål for DH-Ringsted kan læses på  hjemmesiden.

DHs forretningsudvalg ser herefter således ud:

Formand: Jan Vagn Jakobsen, Muskelsvindfonden

Kasserer: Claus Nielsen, Ringsted Handicap Idrætsforening

Karl Østergaard Hansen, LEV

Lisbeth Balling, Scleroseforeningen

Helle Stærk-Hansen, Autismeforeningen

Poul Kry Poulsen, SIND

Jakob Jensen, Dansk Blindesamfund