Høringssvar om tilbagebetaling af ledsagelse

screenshot-kopiDen 16. oktober sendte DH-siden af Handicaprådet i Ringsted et høringssvar vedrørende tilbagebetaling af borgerbetalt ledsagelse på ferier og ture.

 

Det er en sag, der har kørt nu gennem flere år. De fleste af pengene er nu tilbagebetalt til de berørte borgere. En rest, som der tilbagestår, fordi der manglede dokumentation, foreslås nu tilbagebetalt efter en fordelingsnøgle.

 

DH-siden af Handicaprådet anbefaler i høringssvaret, at byrådet tilslutter sig tilbagebetaling til de resterende borgere ud fra et estimat, som beskrevet i sagsfremstillingen.

Ligeledes anbefaler DH-siden af Handicaprådet i høringssvaret, at det ubrugte beløb fra budgettet til ledsagerudgifter fra tidligere år omplaceres til institutionsrammen og anvendes til personalestøtte mv. til den samme målgruppe, som budgettet oprindeligt blev afsat til.

Dog har DH-siden ønsket “…en nærmere redegørelse for årsagen til mindreforbruget af de afsatte midler til ledsagerudgifter og en beskrivelse af, hvordan personalet sikrer sig, at alle beboerne får tilbud om ferie/ture med ledsagelse tilpasset den enkelte beboers ønsker og behov. DH-siden anser det for vigtigt, at alle beboere får mulighed for ferier/ture ud af huset – samt mulighed for at ”spare op” til en evt. dyrere ferie det kommende år…”

Det fremgår også af høringssvaret, at DH-siden af Handicaprådet ønsker redegørelsen suppleret med en udtalelse fra pårørenderådet i Bengerds Huse.

DH-siden af Handicaprådet gør klart, at det betyder, at “DH-siden på nuværende tidspunkt ikke kan støtte beslutningen om at reducere det årlige budget til ledsagerudgifter med 150.000 kr. En evt. beslutning herom, må afvente ovennævnte redegørelse.”

Sagen behandles først i Social- og Arbejdsmarkeds Udvalget og dernæst i byrådet. Behandlingen i Social- og Arbejdsmarkeds Udvalget finder formodentlig sted 25. oktober.