DH-Ringsted har indstillet medlemmer til Arbejdsmarkedsråd

Danske Handicaporganisationer i Ringsted (DH-Ringsted) har indstillet 2 medlemmer til Det Lokale Arbejdsmarkedsråd.

Det er Jan Vagn Jakobsen og Lisbeth Balling.

Der afholdes 2 årlige dialogmøder i Det Lokale Arbejdsmarkedsråd, som har en 4-årig funktionsperiode fra 1. juni efter det kommunale valgår. Møderne har form af gensidig dialog og sparring omkring udvikling og udfordringer på arbejdsmarkedet.

Udvalgets formål er at have fokus på udvikling af gode relationer og samarbejde om fælles løsninger til gavn for ledige og virksomheder i Ringsted Kommune.

Det er også drøftelse af strategi for beskæftigelsesindsatsen lokalt, samt kommunens opfølgning på anvendelsen af nytteindsats i forbindelse med kommunens årlige møde med RAR.

Der er endvidere gensidig orientering om relevant ny viden på beskæftigelsesområdet fra de repræsenterede parter samt høring i forhold til den lokale beskæftigelsesplan.

Det er i denne sammenhæng naturligt for DH-Ringsted, at vi har særligt fokus på at skabe dels jobs på særlige vilkår og dels at understøtte udviklingen af bæredygtige socialøkonomiske virksomheder, der bringer relevante grupper af borgere med handikap nærmere arbejdsmarkedet.

DH-Ringsted finder det også vigtigt at holde øje med kommunens brug af ressourceforløb. Vi vil her særligt være opmærksomme på, om ressourceforløbene kan anses for reelt at bringe borgere med handikap nærmere arbejdsmarkedet eller de blot afvikles for at holde borgere, der reelt burde tilkendes førtidspension, væk fra denne.