Møde for medlemsorganisationer i DH

Danske Handicaporganisationer i Ringsted holder 24. oktober et møde for alle de medlemsforeninger af DH, der arbejder lokalt.

Mødet vil starte med et oplæg ved Jørgen Ellekjær om arbejdet i Ringsted Handicap Idræts Forening (RHIF) og vil desuden indeholde en række punkter om arbejdet lokalt i DH-afdelingen.

– Det er nyt at vi på disse møder sætter fokus på lokale aktiviteter, som har betydning for mennesker med handicap. Derfor glæder det os, at Jørgen Ellekjær bliver den første i rækken, der fortæller. Det giver os mulighed for at få viden om og understøtte det arbejde, der foregår i foreninger som RHIF, siger Jan Jakobsen, der er formand i DH-Ringsted.

-Vi vil også gerne tale om indstillinger til Handicap-prisen 2019. Indstillingsfristen er 1. november og det er vigtigt for os at få mange og velkvalificerede kandidater til prisen. Vi har mange lokale ildsjæle, der gør et stort stykke arbejde for og blandt mennesker med handicap, så det er der rigtig gode muligheder for. Der er mange, hvis indsats fortjener at komme frem i lyset og blive hædret.

Andre punkter er bl.a. orientering om beskæftigelsessituationen for mennesker med handicap i Ringsted og om et initiativ for samarbejde mellem DH-afdelingerne i Region Sjælland.

Mødet med medlemsforeningerne er et tiltag i Ringsted-afdelingen, som fandt sted første gang i 2017.

– Mange medlemsforeninger er optaget af deres lokale arbejde og ikke har ressourcer til at deltage i DH. Vi besluttede derfor i 2017 at holde et møde for alle aktive medlemsorganisationer i oktober foruden årsmødet, som afholdes i marts. Det var en succes forstået på den måde, at flere foreninger, der netop ikke har tid til at deltage i DH-Ringsteds daglige arbejde, mødte og nu føler sig bedre orienteret. Vi håber også at se nye medlemsforeninger på mødet i år, slutter Jan Jakobsen.

Mødet finder sted onsdag 24. oktober kl. 18.30-21.00 i Hyldegården, Hyldegårdsvej 42, 4100 Ringsted. Der er tilmelding inden mandag 22. oktober på mail janvjak@gmail.com eller telefon 61 69 16 75. Der kan også sendes sms eller indtales besked på denne telefon.